۱ مهر ۱۳۹۲، ۱۶:۱۹

در نشست حملات شیمیایی عراق به ایران، رویکرد غرب مطرح شد

باوند: تصمیم‌گیری‌ها در شورای امنیت بر اساس عدالت نیست/ خوشرو: مسائل ایران و آمریکا در یک ملاقات حل نمی‌شود

باوند: تصمیم‌گیری‌ها در شورای امنیت بر اساس عدالت نیست/ خوشرو: مسائل ایران و آمریکا در یک ملاقات حل نمی‌شود

استاد روابط بین الملل گفت:  متاسفانه در شورای امنیت تصمیم گیری ها بر اساس عدالت نیست و مصلحت بویژه مصلحت اعضای دائمی شورا در اولویت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، داود هرمیداس باوند استاد روابط بین الملل در نشستی با موضوع حملات شیمیایی عراق به ایران، رویکرد غرب که صبح امروز از سوی سایت تاریخ ایرانی برگزار شد، گفت: در سیاست اصلی بنام تفکیک امور وجود دارد بر همین اساس نیز در شرایط موجود کشور ما که استراتژی جدیدی به درخواست اکثریت مردم ظاهر شده و هدف آن تنش زدایی و گفتگوی سازنده با حسن نیت و اراده قوی برای خروج از بن بست های موجود در جامعه است نباید زمانیکه از تاریخ حرف می زنیم با تصدی آنچه در گذشته روی داده به وضع امروز شرایط را دچار مشکل کنیم.

وی با بیان اینکه گفتگوهای سازنده با 1+5 و گفتگوهای دوجانبه اگر پیش بیاید شرایطی است که باید استفاده شود، اظهار داشت: بدون تردید وقایع جنگ تحمیلی جای خود را دارد و آثار آن هنوز زنده است.

باوند خاطر نشان کرد: در آغاز تجاوز عراق به ایران شورای امنیت که مسئولیت و صلاحیت حفظ امنیت بین المللی را دارا است هیچ جایی اشاره به اینکه عراق آغازگر جنگ بوده است، نمی‌کند حتی شورای امنیت در آن زمان می گفت که باید آتش بس و مذاکره صورت گیرد و آنها نمی گفتند که باید آتش بس و بازگشت به مرزها انجام شود.

وی با بیان اینکه شوروی و آمریکا ظاهرا اعلام کردند که بی طرف هستند، بیان کرد: زمانیکه روند جنگ تغییر کرد شوروی نیز پیشرفته ترین سلاح هایی را که هیچگاه حتی به سوریه و مصر نیز نداده بود، به عراق داد و آمریکایی ها نیز شروع به جابجایی نیروها و اطلاعات کردند و حتی در مورد توسعه سلاح های شیمیایی کمپانی های آلمانی به کمک عراق رفتند و شورای امنیت با وجود آگاهی و مسئولیت در این باره هیچ اقدامی انجام نداد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: متاسفانه در شورای امنیت تصمیم گیری ها بر اساس عدالت نیست و مصلحت بویژه مصلحت اعضای دائمی شورا در اولویت قرار دارد.

باوند با بیان اینکه در سال 65 و 66 عراقی ها از خردل و آرسنیک استفاده کردند، بیان کرد: در آن زمان شورای امنیت قطع نامه ای صادر کرد که در آن قطع نامه نیز به صورت ملایم عراق را کاندرم کرد در حقیقت یک بسیج جهانی به نفع عراق و بر علیه ایران تشکیل شده بود.

وی با طرح این سوال که باید ببینیم چرا چنین بازتابی وجود داشت، اظهار داشت: تجارب گذشته برای ما آزمونی است که در تصمیم گیری ها واقع نگر باشیم، کشورهای عربی کمک های مالی و لوژستیکی بسیاری به عراق دادند و برآورد سازمان ملل از غرامت ایران برای همین کمک ها 300 میلیارد دلار بود که این غرامت به صورت سیستماتیک هیچگاه پیگیری نشده است.

باوند تاکید کرد: متاسفانه هیچگاه مساله همکاری عراق از طرف ایرانی ها مطرح نشده و اگر قرار است مساله جنگ ایران و عراق مورد پیگیری حقوقی قرار گیرد، باید این زمینه مورد توجه باشد.

مسائل ایران و آمریکا در یک ملاقات حل نمی شود

در ادامه این نشست همچنین خوشرو کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: در حال حاضر خوشبینی گسترده ای در کشور وجود دارد که مکاتباتی بین ایران و آمریکا صورت گرفته و ممکن است ملاقات هایی نیز اتفاق بیافتد و مسائل فی مابین حل شود.

وی افزود: تجربه من می گوید که این مساله به سادگی امکان پذیر نیست موضوع بین ایران و آمریکا یک سوءتفاهم و بداخلاقی ساده نیست و موضوه مهم منابع استراتژیک و مسائل است که به راحتی حل نمی شود.

خوشرو ادامه داد: همین امروز در کنگره آمریکا تحریم های جدیدی بر علیه ایران مطرح است آنچه که آمریکایی ها در مورد مباحث هسته ای برعلیه ایران مطرح می کنند، بهانه است واقعیتی که همه ما می دانیم و آژانس نیز در آن اذعان دارد این است که 13 هزار سانتریفیوژ زیر نظر دوربین های آژانس کار می کند و در صورتیکه این سانتریفیوژها به 60 هزار عدد برسند می توانند سوخت یک نیروگاه را تامین کنند.

وی ادامه داد: حمایت هایی که از اسرائیل و وابستگان آمریکا می شود موضوعاتی نیست که در یک جلسه حل شود.

وی با اشاره به کشتار مسیحیان در پاکستان و کنیا اظهار داشت: مرزهای جهان اسلام به دلیل سیاست های غلط آمریکایی ها با خون و خونریزی همراه شده است به نظر ما اکنون نیاز به فروکاستن تنش ها است که این اقدام باید با درایت و تدبیر انجام گیرد.

کد خبر 2141509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha